DUYURULAR:

  • Telekomünikasyon Altyapı Hizmetleri, Güneş Enerjisi Sistem Çözümleri, Solar Yardımcı Ekipman Tedariği.
  • Şirketimiz Huawei Firmasının En İyi Partneri Seçildi!!
  • Türkiye’de fiber çağı başlıyor
  • Web Sitemiz Kullanımınıza açıldı !!

BİZDEN HABERLER

  • Türkiye, güneş paneli üretiminde Avrupa…

     

     

    Türkiye, güneş paneli üretiminde Avrupa lideri

     

    Türkiye’nin güneş paneli üretiminde Avrupa’da birinci, dünyada dördüncü olduğunu belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, hedeflerinin dünyada ilk üçe girmek olduğunu söyledi.

     

    Türkiye’nin kurulu gücü, bu yılın mart ayı sonu itibarıyla 100 bin megavatı aştı.

    Özellikle son yıllarda yapılan yenilenebilir enerji yatırımlarıyla elektrikte 2002’de yüzde 38 olan yenilenebilir enerjinin payının da yüzde 54’e yükseldi.

    Güneş enerjisi kurulu gücü 8 yılda 200 kat arttı

    Söz konusu yatırımlarda en dikkat çekici artış ise güneş enerjisinde yaşandı.

    Türkiye’nin 2014’te 40 megavat olan güneş enerjisi kurulu gücü 8 yılda 200 kat artarak 8 bin megavatı aştı.

    PANEL ÜRETİMİNDE AVRUPA’DA LİDER

    Dünya genelinde yıllık 185 bin megavatlık panel üretim kapasitesi bulunuyor.

    Dünyada ilk sırada 124 bin megavat üretim kapasitesiyle Çin yer alıyor. Çin’i 14 bin megavatla Vietnam, 9 bin 200 megavatla Güney Kore takip ediyor. Türkiye ise 7 bin 960 megavatlık üretim kapasitesiyle dünyada dördüncü sırada yer alıyor. Türkiye’nin ardından da 7 bin 400 megavat üretim kapasitesiyle Malezya ve 5 bin 700 megavatlık üretim kapasitesiyle ABD geliyor.

    Ayrıca tüm AB ülkelerinin toplam üretim kapasitesi ise 3 bin 200 megavat seviyesinde bulunuyor. Buna göre Türkiye, 7 bin 960 megavatlık üretim kapasitesiyle Avrupa’da lider konumda bulunuyor. Türkiye’nin 2022 ve 2023’te yapacağı yatırımlarla güneşte üretim kapasitesini 9 bin 110 megavata çıkaracağı öngörülüyor.

    EKİPMAN YERLİLİĞİ ARTTI

    Öte yandan, geçen yıl 10 bin megavat sınırını aşan rüzgar enerjisi kurulu gücünde de yatırımlar bu yıl hız kesmeden devam ediyor. Özellikle Ege başta olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesine yayılan rüzgar enerjisinde kurulu güç, 10 bin 864 megavata ulaşarak 11 bin megavat sınırına yaklaştı.

    Rüzgar enerjisi üretiminde kullanılan ekipmanlarda da yerlilik oranı arttı. İlk olarak “kule” üretimiyle başlayan yerli üretim, çeşitlenerek türbin üretimini de içerecek çeşitliliğe erişti. Türkiye’de üretilen rüzgar türbini, kanatları ve kuleleri dünyanın birçok ülkesine de ihraç ediliyor.

    HEDEF DÜNYADA İLK 3’E GİRMEK

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerli ve yenilenebilir enerjinin toplam elektrik kurulu gücündeki payının artmasının enerji arz güvenliğinde büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

    Bu kapsamda yapılan yatırımların meyvelerini toplamaya başladıklarını belirten Dönmez, şunları kaydetti:

    “Sadece kurulu gücümüzde yenilenebilirin payını artırmak yetmiyor bunun teknolojisini de yerlileştirmek gerekiyor. İşte Türkiye bunu da başardı. Hem rüzgarda hem de güneşte dünyada önemli üretici ülkelerden biri olduk ama bunlarla yetinmiyoruz. Yeni yatırımlarla gelecek yıl güneş paneli üretiminde dünyada ilk üçe girmeyi hedefliyoruz.”

  • TÜVTÜRK sera gazı emisyonlarını güneş…

     

     

    TÜVTÜRK sera gazı emisyonlarını güneş ile azaltıyor

     

    TÜVTÜRK, Türkiye genelindeki birçok istasyonun enerji tüketimi yönünden kendi kendine yeterli hale gelmesi için 2020’de başlattığı güneş enerjisi projesini yaygınlaştırıyor.

     

    Güneş enerjisi sistemleri, TÜVTÜRK Erzurum Merkez Araç Muayene İstasyonu’nda Haziran 2020’den, TÜVTÜRK İstanbul Silivri Kavaklı Araç Muayene İstasyonu’nda ise Şubat 2022’den bu yana kullanılıyor.

    TÜVTÜRK Erzurum Araç Muayene İstasyonu’nda, 2021’de tüketilen 110 MW’lık enerjinin tamamı güneş enerjisiyle karşılandı. Bu sayede sistemin faaliyete geçtiği Haziran 2020’den bu yana 63 binek otomobilin bir yılda yaydığı sera gazına engel olundu. Bu rakam bir yıl boyunca 1.651 bilgisayarı çalıştıracak enerjiye ya da bir televizyonu yaklaşık 1.5 milyon saat çalıştıracak enerjiye de denk…

    TÜVTÜRK İstanbul Silivri Kavaklı Araç Muayene İstasyonu’nda ise 2021’de 130 MW enerji tüketildi. 2022’de bu tüketimin tamamının güneş enerjisinden karşılanması öngörülüyor. Bu sayede yaklaşık 45 binek otomobilin yayacağı sera gazı önlenmiş olacak.

  • Şirketimiz Huawei tarafından ödüllendirildi

     

     

    Huawei, “Geleceği yüksek kaliteyle yönlendirmek amacıyla endüstri ve kazan- kazan ekosistemi için işbirliği ve inovasyon yapın” ana temasıyla 2017 Tedarikçi Toplantısı’nı gerçekleştirdi. 200 tedarikçinin katılımıyla Marriot Ataşehir Oteli’nde gerçekleşen toplantıda 10’dan fazla iş ortağına ödül verildi.

    Huawei Türkiye 2023 vizyonuna ulaşmak hedefiyle, daha iyi dijital bir Türkiye inşa etmek için, telekom altyapısı konusunda 850 milyon doların üzerinde bir yatırım tutarıyla 70’in üzerinde farklı yerel tedarikçiyle birlikte çalışıyor. Etkinlik sırasında sürdürülebilir iş ortaklığı için 5 temel gereklilik; yüksek kalite, hızlı geri dönüş, yetenekli olma, politikalarla uyumlu olma ve gerekli prosedüre uygun hareket etme temeline dayandırılarak ifade edildi.

    Huawei ile birlikte çalışan yerel şirketler; evrensel, 4.5G, kapalı alan erişimi, veri merkezi, Telekom ekipmanı, saha işleri, yönetilebilir hizmetler, şebeke planlama ve optimizasyonu, FTTX, IDC Tesisi, Lojistik ve ekipman kaynaklarının harici tedariki gibi başarılı büyük projelerin gerçekleştirilmesinde büyük katkılar gerçekleştirdi. Bu katkılara ek olarak; tedarikçilerde performans, portföy yönetimi, kaynak kalitesi ve miktarı gibi konuların öncelikli olduğu belirtildi.

    Huawei ve tedarikçi şirketlerin geleceğin dijital dönüşümünün kapılarını açmak için iyi bir araç olan ISDP’nin en iyi kullanım ortağı ödüllü tedarikçi Berke Telekom’un Genel Müdürü Barış Büyükada “2015 yılından bu güne Huawei Türkiye ile başarılı projelere imza attik. Bu süreçte ISDP (Proje yönetim sistemi) sistemi ile personelimizin dünya standarlarında iş sağlıgı güvenliği, kalite kontrol ve malzeme yönetimi konularında tüm eğitimleri aldık. Uygulamaları konusunda da firma olarak gerekli hassasiyeti gösterdik. Huawei, firma olarak çalışmayı her zaman hedeflediğimiz bir şirketti. Bugünlerde hedeflediğimiz bu ödülü almaktan şahsım ve şirketim adına teşekkürü bir borç biliyorum. Berke Telekom ailesi olarak; Huawei Türkiye’nin 15. Yılını kutlar, hep birlikte başarılı ve bol kazançlı nice güzel 15 yıllar geçirmeyi dileriz” diye konuştu.

    En iyi şebeke performansı tedarikçisi ödülünü alan ONS Grubu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Arif Çelikkol, ise şöyle konuştu: “Huawei Teknoloji alanındaki bilgi ve tecrübesi ile her yıl olduğu gibi bu yıl da bizleri bir araya getirdi. Sektörle ilgili planlarını ve politikalarını ve olası fırsatları yakından dinleme fırsatına sahip olduk. Ödüle layık görülmemiz, yaptığımız çalışmaların izlenmesi ve takdir edilmesi bir yana, bu ülkenin teknolojik anlamda en iyi performansına layık görülmek ayrıca onurlanmamıza sebep oldu. Türkiye’de 15. yılını kutlayan Huawei’nin hem teknolojik hemde ticari olarak gelecek planları arasında önemli bir yerimiz olduğunu görmekten dolayı çok memnunuz.”

  • Türkiye’de fiber çağı başlıyor

     

     

    Türkiye’de fiber çağı başlıyor

    Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), Türk Telekom, Turkcell, Vodafone ve Türksat’ın fiber altyapı şebekelerini karşılıklı kullanıma açacak anlaşmanın Türkiye’ye fiberde çağ atlatacak önemli bir gelişme olduğunu açıkladı.

    Ülkemizde fiber altyapının yaygınlaşması konusunda yıllardan beri yaşanan sorunlar çözüme kavuşuyor. Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) ile Türkiye’de en büyük altyapı şebekesine sahip olan Türk Telekom, Turkcell, Vodafone ve Türksat ülkemize fiberde çağ atlatacak bu önemli gelişmenin taraflarını oluşturuyor. 

    Tarihi sürece Başbakan Binali Yıldırım ev sahipliği yapacak

    24 Mayıs’ta Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla Grand Ankara Hotel’de gerçekleştirilecek törende, Türkiye telekomünikasyon devleri kullanılmayan sabit elektronik haberleşme altyapılarını karşılıklı kullanıma açan protokole imza atacaklar.TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak, Türk Telekom CEO’su Paul Doany, Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan ve Türksat CEO’su Cenk Şen arasında imzalanması beklenen anlaşma, ülkemizin gücüne güç katacak.

    Telekomünikasyon sektöründe yer alan şirketler; ülkemizdeki kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılması, mükerrer yatırımların engellenmesi, altyapı kapsama alanının genişletilmesi, genişbant internetin yaygınlaşması, kalitenin yükseltilmesi amacıyla fiber altyapılarını karşılıklı kullanıma açıyor.

  • Türk Telekom Üst Yöneticisinden Açıklama

     

     

    Türk Telekom Üst Yöneticisi Doany'den önemli açıklama

    Türk Telekom Üst Yöneticisi Doany, fiber altyapının ortak kullanımı için “Türk usulü” yeni bir model geliştirdiklerini belirterek “Herkesin kazançlı çıktığı bu modelin sektörümüze büyük fayda getireceğine inanıyorum” dedi.

    Türk Telekom Üst Yöneticisi Doany, fiber altyapının ortak kullanımı için “Türk usulü” yeni bir model geliştirdiklerini belirterek “Herkesin kazançlı çıktığı bu modelin sektörümüze büyük fayda getireceğine inanıyorum” dedi.

    Türk Telekom CEO’su Paul Doany, yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katıldığı törenle Sabit Elektronik Haberleşme Altyapısının Kiralanması Protokolü imzalandığını hatırlatarak, protokolle fiber altyapının ortak kullanım yolunun açıldığını söyledi.

    Altyapının ortak kullanımı için “Türk usulü” yeni bir model geliştirdiklerini belirten Doany, her bir operatörün ayrı ayrı kendi ağlarını kurmalarının çok yüksek maliyet getireceğini ifade etti.

    Türk Telekom’un 262 bin kilometre uzunluk ile Türkiye’nin en yaygın fiber altyapısına ve 16,8 milyonluk fiber hane kapsamasına sahip şirketi olduğunu anımsatan Doany, şöyle konuştu:

    “Türk Telekom olarak bugüne kadar her konuda olduğu gibi sabit erişim altyapısının paylaşımı konusunda da sektörün ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda hareket ettik, ediyoruz. Sadece sabit altyapı konusunda değil, mobil altyapının paylaşımı konusunda da yalnızca kulelere odaklanan pasif paylaşım modeli yerine aktif paylaşım modellerini geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz bu Türk usulü paylaşım modeli ile tüm operatörler olarak hem mevcut sabit erişim altyapısını en verimli şekilde kullanacağız hem de son derece verimli bir yolla yeni altyapı yatırımlarının yapılmasını ve ülkeye kazandırılmasını sağlayacağız.”

  • SpaceX, telekom uydusu fırlattı

     

     

    SpaceX, telekom uydusu fırlattı

    Uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX, Falcon 9 roketiyle SES-12 telekomünikasyon uydusunu yörüngeye fırlattı.

    Cape Canaveral Hava Kuvvetleri Üssü’nden fırlatılan Falcon 9 roketinin taşıdığı 5,4 ton ağırlığındaki SES-12 uydusu, 32 dakika sonra roketten ayrılarak yörüngeye oturdu.

    Airbus Savunma ve Uzay şirketi tarafından üretilen SES-12’nin, bu alandaki en büyük ve güçlü uydu olduğu belirtildi. Uydunun Asya Pasifik ve Ortadoğu bölgesi için hizmet vereceği kaydedildi.

    Uydunun 22 yıl yörüngede kalacak kadar yakıta sahip olduğu ifade edildi.

    Spacex, mayıs ayının sonunda da Falcon 9 roketiyle California’dan 5 haberleşme uydusu ve 2 ABD-Almanya bilimsel araştırma uydusu fırlatmıştı.

E-BULTEN

Güncel kampanya ve yeniliklerden haberiniz olması için e-posta adresinizi kayıt ediniz.